En vecka med vab och dubbelsidig öroninflammation

Här ekar det tomt och dagarna bara rusar förbi, eller nej inte dagarna för dom går sakta men ändå gå veckorna fort som bara den.
 
Den här veckan har varit extra seg för jag har vabbat nästa hela. Jag lyckades jobba nästan hela dagen i måndags men vid 14.30 ringde dom från förskolan och sa att Benjamin hostade så mycket att det var jobbigt för honom. Så jag hämtade honom och sen åkte vi och hämtade William också. Han verkade inte alls pigg och när vi kom hem grät han för han mådde dåligt. Han hade då 38,5 och sen steg febern fort till 39,3 och då var han utslagen. Han fick alvedon och sen var det god natt. Nattade dom vid 18.30 redan tror jag.
 
 
 
 
Natten till i tisdags var Benjamin ledsen för han hade ont i örat. Jag gav honom alvedon så han somnade om till slut. På morgonen vaknade han och kände bara lite av det. William sov till 9.20 så han var inte på topp men när han vaknade hade han ingen feber iaf. Benjamins öra var bra men han hostade hela dagen.
 
I onsdags var båda hemma med och Benjamin hade feber på kvällen men inte så hög. 
 
 
 
I torsdags var William till skolan igen men jag och Benjamin var hemma. Han var rätt pigg ändå till kvällen då han började klaga rejält på att örat gjorde ont igen. Han fick alvedon innan nattning och han somnade utan problem.
 
Idag var William också till skolan. Dock var natten katastrof. Vid 1-tiden vaknade Benjamin och var jätteledsen och hade då ont i andra örat. Han fick alvedon och nässpray och somnade om. Kl 3.45 var det dock slut på sömn för då vaknade han igen och kunde inte somna om. Vid 6-tiden fick han alvedon igen för han var ledsen och hade ont. Vi skjutsade William till skolan till kl 8 och jag ringde vårdcentralen. På vägen hem blev Benjamin jätteledsen och sa att det gjorde ont i örat igen. Vårdcentralen ringde och sa att dom inte hade några lediga tider alls idag, men jag ahde tur för medan jag pratade med henne blev det en tid ledig på eftermiddagen så den fick vi.
Han hade jätteont och ville inte göra något alls. Till slut somnade han på mig och sov en liten stund. Under tiden hade det runnit ur örat och han hade inte så jätteont när han vaknade som tur var. Men han klagade ändå på att det gjorde ont i båda öronen. Han hör jättedåligt också så man får skrika när man pratar med honom. Sen hade han lite feber igen med.
Han bad om mat och när den var klar 2 minuter senare hade han somnat och vaknade när det var dags att hämta William. Vi hämtade honom och åkte hem. Jonas kom hem och jag och Benjamin åkte till vårdcentralen. Vi fick komma in till doktorn och han var riktigt noggran och kollade massa så det kändes bra. Han klämde och kände och lyssnade. Det var rött och svullet i båda öronen och även lite rött i halsen. Vi fick kåvepenin utskriven och order om att om 3 månader boka ett läkarbesök för en öronkontroll. Vet inte säkert varför men det var obligatoriskt sa han så vi gör så.
Hoppas nu bara att medicinen hjälper snabbt så han slipper lida mer. Han fick först dosen ikväll och det gick över förväntan med tanke på hur illa det smakar. Men han gjorde det bra så det är skönt att det verkar funka (vi får väl se imorgon bitti 😜)
 
 
 
 
Belöningen när man varit duktig hos doktorn ❤️
 
 
Så nu vet ni hur min vecka har varit. Hoppas era har varit bättre 👍🏻
Helgen kommer bli lugn och vi har inga planer men det får vara så när barnet är sjukt.