Man blir så trött =(

Så lite uppdatering från sjukstugam då. Vi blir hemma iaf hela denna vecka sen får vi se.
 
Som jag skrev innan så var vi till läkare i måndags och han visste inte vad Williams utslag var. Han sa även att det var inget som var farligt så det gjorde inget att man väntade några dagar för att se hur det blev. Jo tjena. Han skulle ringa idag för att höra hur det var men igår tyckte jag att det blivit värre och att det stora utslaget hade blivit större och mer som ett sår så jag ringde vårdcentralen igen och sa att jag ville komma ner igen och kolla. Det fick jag göra så vid 14.40 hade vi tid. Fick vänta en stund sen var det våran tur. Inte samma läkare som i måndags. men denna han kollade knappt. Jag fick visa och han satt på avstånd och kollade. Kan ju tycka att dom ska kolla noggrant när man inte vet vad det är. Sen frågade han typ om William haft någon virusinfektion när han var liten och fick inte fram vad han menade. Jag chansade och sa att vattkoppor har han haft. Så tar läkaren fram google och googlar på vattkoppor!!! Sen när han läst lite sa han att han skulle hämta en kollega. Den läkaren tog jag inte heller på allvar. Han försökte vara rolig när han kom in i rummet men det var han inte. Jag fick visa utslagen men han kollade knappt han heller. Han sa direkt att ja det där är bältros och frågade när jag sett utslagen. Jag sa att barnen var hos farmor och farfar i helgen och dom såg det i lördags kväll. Då frågade han igen ja men när såg du utslagen. Jag sa att jag såg dom i söndags när barnen kom hem men att barnens farmor sett dom i lördags kväll. Då fattade han äntligen. Och då kom dom fram till att det var ganska bråttom att sätta in medicin eftersom det inte ska gå mer än 72 timmar efter utslagen kommit upp. Kul att det i måndags sa att det inte var någon brådska även om han var inne på bältros. Så nu hoppas jag för deras skull att det inte var försent =(
Vi gick till apoteket för att hämta ut medicinen. Lång kö och bråkiga och trötta barn. Till slut var det vår tur. Hon i kassan sa att den där medicinen hade dom inte hemma. Hon kollade i Sala men där fanns det inte heller. Det fanns inte i Enköping eller Uppsala heller. Och dom skulle inte hinna få in till idag heller. Och som sagt det var ju bråttom att börja med det. Behöver jag säga att jag blev himla trött...
Vi blev då skickade in på vårdcentralen igen. In i receptionen och sen sätta oss för att vänta. Lång väntan igen och William var ledsen och ville hem. Sen kom en sköterska som sa att hon hade pratat med läkaren vi hade träffat och att vi skulle få komma in igen.
Vi kom in och han ändrade till tabletter. Ut till apoteket igen och ännu längre kö där...Till slut fick vi tabletterna och åkte hem.
Men det kändes inte bra i mammahjärtat. Inte heller Jonas tyckte att det kändes bra. Så när vi hade ätit tog han med sig William till Ackis för att vi ville bli säkra på vad det var. Det gick ganska fort för dom när dom kom dit. På inskrivningen sa hon som satt där att hon var 100% säker på att det var bältros. Även två läkarstudenter kollade och sa samma sak. Så då kunde dom åka hem och vi gav William medicinen direkt.
Så nu ska han ha 1 1/2 tablett 4 ggr per dag i 5 dagar. Än så länge går det bra att ge honom dom. Vi krossar dom och blandar med lite ketchup (tips från hon på inskrivningen) och han tycker det är okej.
Det blev en lång och ansträngade dag igår. Men det känns iaf bra att jag ringde och ville komma in och kolla igen för annars hade det ju blivit helt försent med behandlingen.
 
Blåsorna fanns inte där i måndags vilket gjorde att den första läkaren inte tyckte det borde vara bältros plus att det inte drabbar barn så ofta.
 
Idag däremot gör vi ingenting. Vi håller oss hemma (inte så mycket annat val men men) och roar oss bäst vi kan. Försöker få barnen att sova nu men ingen av dom verkar vilja göra det. Inte ens Benjamin som brukar slockna direkt. Jaja dom kanske ger upp så småningom =P
Jag får se om jag åker in till Sala ikväll. Affärerna har öppet till kl 21 och det är tjejkväll i gallerian. Kan vara skönt att komma ut lite. Men vi får se.
 
Vi var ute en sväng på förmiddagen för att få lite frisk luft
 
William klättrade lite =)
 
 Benjamin blev skadad ute. William kastade en pinne på honom så nu ser han såhär. Syskonkärlek deluxe =P
 
Så ja som sagt denna vecka blir vi hemma och hoppas på att medicinen hjälper så min lilla älskling blir helt frisk <3
 
Hoppas ni andra har en bättre vecka.